Hasičům pokazil oslavy déšť

24.07.2009 16:43

Hasičům pokazil oslavy déšť

Autor článku: Jarmila Pospíšilová, pro číslo 15/2009, vloženo dne 23.7.2009 9:05:00

[Stálý odkaz na článek]

Skalice nad Svitavou/ Benešov – Na sobotu 18. července připravili dobrovolní hasiči ze Skalice nad Svitavou oslavy 105. výročí založení. Pestrý program začal již dopoledne, kdy si mohli zájemci prohlédnout hasičskou zbrojnici, veškerou techniku a vybavení.
Odpoledne se k oslavám sjeli hasiči ze sborů v okrsku – Drnovic, Svitávky, Voděrad a dalších obcí z okolí. Hasiči ze Sebranic a Jabloňan dorazili v dobových uniformách se stařičkými stříkačkami taženými spřežením koní a doplnili výstavu hasičské techniky o historické unikáty. Následovaly ukázky hašení v minulosti a současnosti.
„Pak se ale nebe nad Skalicí otevřelo a všechno pokazil příval vody. Přesto se hasiči snažili dodržet program a mezi kapkami deště předváděli požární útok. Další připravený program však museli odvolat,“ zalitoval starosta Skalice nad Svitavou Richard Černý. Nevystoupil ani dětský folklórní soubor Skaličánek, ani dechová kapela Olšověnka, déšť zhatil i vyjížďky bryčkou. I přes vytrvalý déšť se skalní příznivci pobavili při reprodukované hudbě.
Stejně na tom byli i dobrovolní hasiči v Benešově. Oslavy k jubileu založení sboru zahájili hned v pátek, kdy světili hasičskou zástavu. V sobotu po poledni uctili věncem padlé a slavnostním průvodem pak odpochodovali ve svátečních uniformách doprovázeni delegacemi hasičů z okolních obcí na hřiště, kde měly oslavy pokračovat. I v Benešově si však počasí ošklivě s organizátory oslav zalaškovalo. Voda, která je jindy spojencem hasičů, tentokrát nebyla vítaným hostem. Ač nezvaná, přesto se snášela na sportovní areál vydatně a vytrvale a pokazila, co mohla.


Klikni pro zobrazení velké fotky

Zpět

Kontakt

SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Benešov
Benešov 122
Benešov 679 53

© 2009 - 2014 Všechna práva vyhrazena. SDH Benešov

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode